Με έδρα το Wettringen, Klein-Haddorf, από το 1947, η εταιρεία εξελίσσεται συνεχώς  στην κατασκευή καινοτόμων προιόντων. Τα σύγχρονα μηχανήματα και οι αντίστοιχα εκπαιδευμένοι ειδικοί προσφέρουν  έγκαιρη απόδοση με υψηλή τεχνική.

 

Το 2000, η ​​εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά μια νέα καινοτόμο διαδικασία επίστρωσης για επιφάνειες το imi-beton. Με την πάροδο των ετών, η πατενταρισμένη διαδικασία αναπτύχθηκε περαιτέρω και η γκάμα των προϊόντων αυξήθηκε. Από το 2007, μοναδικές εκδόσεις των προϊόντων imi παράγονται καθημερινά στον εργοστάσιο της στο  Bilk, συσκευάζονται με ασφάλεια και οργανώνονται για αποστολή σε όλο τον κόσμο.

Τα προϊόντα imi έχουν διαφορετικές χρήσεις:

Η ανάπτυξη αντικειμένων υψηλής ποιότητας και οι εξαιρετικές ιδέες σχεδίων παράγονται σε στενή συνεργασία με σχεδιαστές και αρχιτέκτονες. Τα προϊόντα imi βρίσκονται σε εμπορικές εκθέσεις και κατασκευές καταστημάτων, σε κουζίνες και μπάνια, ξενοδοχεία και εστιατόρια και παντού όπου η ποιότητα και η καινοτομία δημιουργούν μια νέα αίσθηση διαβίωσης. Το imi-beton έχει μεγάλη ζήτηση για την κατασκευή πλοίων ή για κήπους και πάρκα, καθώς είναι ένα ανθεκτικό ελαφρύ σύνθετο υλικό. Από μικρές λεπτομέρειες, όπως προφίλ ή λογότυπα, μέχρι ολοκληρωμένες προσόψεις, το imi-beton χαρακτηρίζει τη διακριτική εμφάνιση κάθε αντικειμένου. Υψηλής ποιότητας μοναδικά κομμάτια στον χώρο των επίπλων, ορίζουν οπτικές πινελιές και προσθέτουν τέλεια αρμονία σε κάθε γενική ιδέα.Σκίτσα, τρισδιάστατες εικόνες, υλικά και χρωματικά μοτίβα επιτρέπουν σε κάθε αρχιτέκτονα και σχεδιαστή να σχεδιάσει το όνειρό του με τις τελευταίες λεπτομέρειες και στη συνέχεια να το εκτελέσει με ακρίβεια.

Το 2011, η H. Schubert GmbH δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο συνεργατών πωλήσεων στη Γερμανία. Οι ξυλουργοί μπορούν να ενημερώνονται από τον ειδικό τους αντιπρόσωπο και επίσης να προμηθεύουν μικρότερα έργα απευθείας από την αποθήκη. Αυτή η ιδέα των εμπόρων εφαρμόστηκε για τις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες τα επόμενα χρόνια, και αργά αναπτύχθηκε σε παγκόσμια κλίμακα.

 

2007 Νέα κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής στην τοποθεσία Bilk

Η αρχική παραγωγή με απλούς αναμεικτήρες και μια εμφάνιση ξυλότυπου μονού χαρτονιού έχει πλέον μετατραπεί σε έναν ολοκληρωμένο χώρο παραγωγής που προσελκύει την προσοχή με τις υπερσύγχρονες μηχανές του και διάφορες καινοτόμες περαιτέρω εξελίξεις. Εκτός από την περαιτέρω ανάπτυξη των επιφανειών του σκυροδέματος με την εκτεθειμένη έκδοση σκυροδέματος imi-beton ομαλός ξυλότυπος, η γκάμα προϊόντων περιλαμβάνει επίσης imi-rost και imi-altholz.Οι εκδόσεις προϊόντων για πολλές διαφορετικές εφαρμογές ολοκληρώνουν την προσφορά: imi-plus, η σφραγισμένη επιφάνεια για κουζίνα και μπάνιο ή imi-outdoor για υπαίθρια αντικείμενα. Το imi-flex προσφέρει επίσης λοξά και καμπύλες, ενώ ακόμη και τα δάπεδα μπορούν να τελειοποιηθούν με το imi-beton τέλεια.

2015 Expansion of the production area to 8000 sqm

Η ζήτηση για καινοτόμα υλικά για υψηλής ποιότητας εσωτερική διακόσμηση και ιδίως για εμπορικές εκθέσεις και σχεδιασμό καταστημάτων αυξάνεται συνεχώς. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη ζήτηση για ιμι-υλικά. Μετά την κατασκευή της 2ης αίθουσας το 2011 για την επέκταση των παραγωγικών δυνατοτήτων, η H. Schubert GmbH “επέκτεινε” ξανά το 2015 για να διευρύνει την περιοχή παραγωγής της σε περίπου. 8000 τ.μ. Η ανάπτυξη ενός ειδικού πίνακα εξαγωγών για αποστολή σε υπερπόντιες τοποθεσίες ήταν η πρόσφατη αντίδραση της «imi» στην αυξανόμενη ζήτηση από την αμερικανική και την ασιατική περιοχή. Ο Peter Schubert και η «imi-team» του συνεχίζουν να προετοιμάζονται για το μέλλον με τη συνεχή ανάπτυξη νέων επιφανειών και εκδόσεων προϊόντων. Η συνεχώς αναπτυσσόμενη ομάδα παρακολουθεί πάντα τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.