Ποιότητα από την Αυστρία

 

 

 

Φροντίδα και αγάπη για το ξύλο ως υλικό

 

Γνωρίζουμε κάθε πτυχή αυτού του υλικού. το καταλαβαίνουμε, το επεξεργαζόμαστε και το βελτιώνουμε. Ταξινομούμε με πολλούς τύπους ξύλου με το χέρι για να επιλέξουμε τα πιο όμορφα σχέδια και δομές κόκκων. Γι ‘αυτό, αποφασίσαμε από την αρχή να χρησιμοποιήσουμε κατά κύριο λόγο αυστριακό ξύλο από βιώσιμη δασοκομία.

 

Φροντίδα και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Επιλέγουμε προσεκτικά υγιή, βιώσιμα και περιφερειακά υλικά για τα δάπεδά μας. Πρώτες ύλες που λαμβάνονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Τα φυσικά έλαια και βερνίκια χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία και τη διατήρηση της αξίας των δαπέδων μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια

Επιλέγουμε προσεκτικά υλικά υψηλής ποιότητας, ανθεκτικά και υγιεινά για τα πατώματα μας. Βελτιώστε τις τεχνικές εκτύπωσης και επεξεργασίας για να σας παρέχουμε μια ολοένα και μεγαλύτερη ποικιλία διακοσμητικών και επιφανειών.

 

Η πιστοποίηση PEFC ™ και FSC® (FSC® CO11446) καθώς και η κατασκευαστική-βιολογική σφραγίδα ποιότητας υποστηρίζουν την προσέγγισή μας και σας βοηθούν να αναγνωρίσετε βιώσιμα και υγιή προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο, το δάπεδο tilo σας εξασφαλίζει ένα καλό (εσωτερικό) κλίμα από κάτω προς τα πάνω.

 

 

 

 

ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Από το 1950

Μόλις ιδρύθηκε ως ξυλουργική στο Λόχσμπουργκ, σήμερα είναι μια διεθνώς επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση. Με περισσότερους από 250 υπαλλήλους, υψηλής ποιότητας δάπεδα tilo, σκάλες και πλακέτες εξακολουθούν να παράγονται στον τόπο παραγωγής στο Άνω-Αυστριακό Lohnsburg.

 

1950

Το έτος ίδρυσης

Ο Gustav Schrattenecker ίδρυσε το “Lohnsburg Joinery” με μαθητευόμενο. Σε ένα εργαστήριο μεγέθους 7,5 x 12 m και εξοπλισμένο με μηχανή πλανίσματος, ξυλουργό με ξύλινο σκελετό και πριόνι με βενζινοκινητήρα, ο τότε 31χρονος πήρε την αυτοαπασχόληση.

 

1960

Πλακέτες και παρκέ

Έναρξη παραγωγής λωρίδων προφίλ και σανίδων και τοποθέτηση παρκέ δαπέδων.

 

1965

Επέκταση της παραγωγής

Το 1965, η περιοχή παραγωγής επεκτάθηκε στα 800 m² και απασχολήθηκαν 12 εργαζόμενοι. Το 1969, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην εμπορική έκθεση οροφών Rieder με την επωνυμία tilo. Λίγο μετά την εμπορική έκθεση, άρχισε η παραγωγή παρτίδων με ανώτατα όρια. 27 εργαζόμενοι και μια περιοχή παραγωγής 2400 m².

 

1975

25 χρόνια tilo

Λόγω της ταχείας ζήτησης προϊόντων, 73 εργαζόμενοι είχαν ήδη απασχοληθεί το 1975.

 

1989

Παράδοση

Ο Franz Schrattenecker αναλαμβάνει τη διαχείριση από τον πατέρα του. Το σύνθημά του: «Συχνά αμφισβητώντας τι δοκιμάζεται και δοκιμάζεται πάντα και αναζητά καινοτόμες λύσεις».

 

1995

FOX Holz

Ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας FOX Holz στο Neuhofen για ακουστική δαπέδων και δωματίων.

 

1998

Τεχνολογία Natwood

Το 1998, ο Franz Schrattenecker απονεμήθηκε το «Μετάλλιο Βίκτορ Καπλάν» του κατόχου διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Άνω-Αυστρίας και της ένωσης εφευρέτων. Το μετάλλιο θεωρείται το υψηλότερο βραβείο που μπορεί να απονεμηθεί σε έναν εφευρέτη στην Αυστρία. Το μετάλλιο δόθηκε για τη δημιουργία του διπλώματος ευρεσιτεχνίας «στερεό θερμοπλαστικό ξύλο». Το 1998, το έργο «στερεό θερμοπλαστικό ξύλο» ονομάστηκε το καλύτερο έργο του FFF Aktion Holzforschung 96-98 (περιοχή τεχνολογίας) από το ινστιτούτο προώθησης της έρευνας για το εμπόριο και τη βιομηχανία.

 

2000

50 χρόνια tilo

Εγκαίνια του νέου κτιρίου εταιρειών στο Λόχσμπουργκ. Το 2000, το κεντρικό γραφείο του tilo στο Λόχσμπουργκ απονεμήθηκε ο τίτλος «Building of the Year» από την επαρχία της Άνω Αυστρίας Το 90% του τριώροφου κτιρίου γραφείων είναι κατασκευασμένο από ξύλο.

 

2002

Ορόσημο

Αναπτύσσοντας και κατοχυρώνοντας με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το σύστημα τοποθέτησης “ParkettFIX” για παρκέ δάπεδα, η tilo κέρδισε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά. Ένα ορόσημο στην ποιότητα των ξύλινων δαπέδων. Η tilo ανέπτυξε μια ολιστική ιδέα για μια επιτυχημένη συνεργασία. Με μια ελκυστική και μοντέρνα παρουσίαση προϊόντων και επωνυμιών, δημιουργήθηκε μια επανατοποθέτηση στην αγορά για τους συνεργάτες μας και για το tilo.

 

2007

Ο εξωτερικός τομέας

Με σανίδες καταστρώματος, το tilo άνοιξε για πρώτη φορά τον εξωτερικό χώρο. Το υπαίθριο πρόγραμμα tilo βασίζεται στη χρήση τοπικών ξύλων υψηλής ποιότητας και στην εφαρμογή διαφόρων διεργασιών φινιρίσματος, όπως η θερμική επεξεργασία ή ο πατενταρισμένος εμποτισμός φυσικής ρητίνης Natwood®. Με αυτόν τον τρόπο, το tilo βασίζεται στην αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος μη χρησιμοποιώντας τροπικό ξύλο στον υπαίθριο τομέα.

 

2018

250 εργαζόμενοι

Στον ιστότοπο του Lohnsburg, η tilo απασχολεί τώρα 250 υπαλλήλους.